Happy wife, happy life

couple hug relatie

Happy wife, happy life

Dit weekend was ik mijn man weer aan het helpen in zijn beddenzaak, Dorelan.

De hele winkel hangt vol met gekleurde A4-tjes en grote, schreeuwerige posters. Je kunt de sale niet missen als je nu op de gang loopt.

Dat maakt ook dat er nu heel veel mensen binnen komen, die voorheen voorbij gelopen liepen.

Wie kopen er bedden?

Vooral stellen natuurlijk, die het samen eens proberen te worden over een bed of matras.

Bij sommigen gaat dat heel makkelijk, bij anderen is het een drama.

Erik leidt ze zo soepel mogelijk naar een beslissing door vooral heel goed te luisteren. Wat zegt hij en wat zegt zij? Wat zeggen ze niet, maar laten ze wel merken in hun non-verbale communicatie?

“Ik meen te merken dat uw vrouw nog twijfelt. Klopt dat?”

“Ziet u dat uw man nog niet overloopt van enthousiasme?”

“Ik voel hier nog geen consensus, misschien is dit niet de juiste keuze.”

Hij benoemt wat hij ziet of voelt in hun energie en mensen vinden dat fijn.

Een relatie is geven en nemen en soms zal de een wat meer moeten toegeven dan de ander, anders slaap je nog een jaar op de grond, bij wijze van.

Hier gebruikt Erik een andere benadering. Hij kijkt de man dan aan en zegt: “Happy wife, happy life”.

Ze snappen meteen wat hij bedoelt. De vrouw grinnikt dan vaak en geeft Erik een dankbare blik die zegt: ‘jij snapt hoe het werkt’ en de man lacht maar een beetje schaapachtig.

Vaak stapt zo’n man dan toch over zijn ego heen en vraagt zich wellicht van binnen af hoe belangrijk het is dat het bed jeansblauw wordt in plaats van olijfgroen.

‘Happy wife, happy life’ gaat niet alleen maar over de vrouw haar zin geven. Het gaat er over dat je haar ziet, haar behoeften belangrijk vindt en haar wil laten voelen dat je iets voor haar over hebt. Dat kleine gebaar om haar het bed te laten kiezen of de kleur uit te zoeken heeft een veel diepere werking. Het geeft de vrouw een gevoel van waardering, een gevoel van er toe doen en als een uiting van liefde, wat op andere vlakken in de relatie ook een positieve uitwerking heeft.

In mijn werk met hypnotherapie/psychosociaal therapie is relaties een belangrijke specialisatie waar ik me op wil richten. De verbinding herstellen en werken aan een fijne, harmonieuze relatie is heel belangrijk om geluk te ervaren in je leven.

De kwaliteit van je relatie bepaalt namelijk mede de mate van geluk in je leven.

Andersom geloof ik, dat als je aan jezelf werkt, dit ook positief doorwerkt in je relaties. Het is dus mogelijk om relaties te verbeteren, ook als je niet elke week samen op de bank zit bij de relatietherapeut.

Daar steek ik de therapie op in: individueel én samen werken aan een betere relatie.