Gratis inspiratie

De Eerste Hulp bij Relaties podcast

Gratis te beluisteren via Spotify!

De 'Eerste Hulp bij Relaties' heeft vanzelfsprekend relaties als thema. Relaties met partners, maar ook de relatie met jezelf.

Het is mijn doel om jou te laten ontdekken hoe jij vanuit een gezonde verbinding met jezelf waardevolle relaties met anderen kunt opbouwen.

Het is tijd om op te staan als de held in je eigen verhaal en verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van de relatie met jezelf en anderen.

Laat je in deze podcast inspireren en motiveren om een fijnere relatie en een beter leven voor jezelf te creëren.

Heb je een idee voor een podcast onderwerp?

Stuur me een berichtje via de contactpagina, ik vind het leuk om iets van je te horen.

En als je de podcasts nou leuk vindt en waardeert dat ik ze maak, zou ik het heel lief vinden als je 5 sterren wilt geven. Dat doe je door op Spotify bovenaan alle afleveringen op de 3 puntjes te klikken en dan je beoordeling te geven.

 

Naar de podcast!

Excuses,

Aan deze pagina wordt momenteel gewerkt om de podcasts ook hier te plaatsen!

 

 

 

EHBR podcast rond

14. Is er ontrouw in je relatie?

Of je nu zelf vreemdgegaan bent of je bent degene die bedrogen is, jullie moeten er samen uit zien te komen als je bij elkaar wilt blijven. Ik sprak met een vrouw die ontdekte dat haar man vreemdging en besloot bij hem te blijven. Het is niet een kwestie van: "We zetten er een streep onder en we gaan door." Er zijn een aantal dingen nodig om te herstellen van ontrouw en ik bespreek met je wat haar advies was.

13. Wat als het toch niet werkt?

De intentie van relatietherapie is meestal om de relatie te redden. Maar hoe gaan we ermee om als tijdens de therapie blijkt dat het niet gaat lukken om dit doel te bereiken?

12. De methoden die ik gebruik in therapie

In deze aflevering vertel ik meer over wat ik doe tijdens een traject als ik met mensen gezamenlijk of individueel werk.

11. Als je 'het' niet meer voelt, maar geen ruzie hebt.

Het kan nogal verwarrend zijn als de gevoelens voor je partner minder worden, maar je verder wel een goed team bent, op 1 lijn zit en bijna nooit ruzie hebt. Ik neem even met je door wat er aan de hand kan zijn én wat je zelf kunt doen.

10. Als je partner niet praat

Weinig dingen in een relatie zijn frustrerender dan een partner die niet praat over de dingen die jij belangrijk vindt. Een ruzie uitpraten, het delen van gevoelens, hij of zij geeft niet thuis als je er over begint. Hoe kun je hier mee omgaan?

9. Waarom mensen fase 4 in hun relatie niet halen

Een relatie doorloopt een aantal fasen. Veel stellen blijven haken na de derde fase en verbreken de relatie. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je wel die vierde fase bereikt?

8. Tony Robbins

Je bent de naam Tony Robbins vast eerder tegengekomen als je je bezig houdt met persoonlijke ontwikkeling en een positieve mindset. Tony gaf een jongeman in zijn publiek heel waardevol advies over zijn relatie, dat hij waarschijnlijk niet zag aankomen.

7. Ik heb de buurman vermoord

Relaties zijn een serieuze zaak. Maar soms vraagt een relatie om een beetje luchtigheid en kan zelfspot je beste vriend zijn om het niet uit de hand te laten lopen.

6. Maakt verslaving jullie relatie kapot?

Ben jij verslaafd aan roken, drinken, kopen, gamen of iets anders en heeft dat zoveel effect op je relatie dat je je er zorgen over maakt? "Gewoon" stoppen heb je vast al vaker geprobeerd. Er is meer voor nodig om van een verslaving af te komen en ik vertel je hoe ik dat zie. En ik deel een korte oefening met je.

5. Eenzijdig aan je relatie werken, kan dat?

Wat doe je als je partner er niets voor voelt om naar relatietherapie te gaan? Of als je partner vindt dat er geen probleem is? In hoeverre is het dan mogelijk om iets te veranderen als je het alleen moet doen?

4. Onze relatie op vakantie

Sommige mensen kijken ervan op als ik vertel hoe wij met elkaar omgaan op vakantie. Ik wil dit met je delen. Niet omdat ik vind dat iedereen het zo zou moeten doen, maar om aan te geven dat dit voor ons goed werkt, ook al doen we het weer anders als we weer thuis zijn.

3. Vroeger was het beter, of toch niet?

Zijn de relaties van onze ouders nou beter dan de relaties van nu? Zijn de relaties van nu onderdeel geworden van de wegwerpmaatschappij? Was het vroeger beter of is het niet zo simpel? In deze podcast neem ik je even mee in hoe ik soms kan nadenken over bepaalde vragen.

2. Kun je je nog herinneren hoe het was?

Wanneer je bijna elke dag ruzie hebt, voelt het alsof het niet meer goed kan komen. Er zijn twee dingen die ik je dan wil vertellen.

1. Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?

Vandaag wil ik het hebben over hoe je met je partner omgaat. Behandel je hem of haar hetzelfde als dat je dat doet bij je vrienden of zeg je tegen je partner dingen die je tegen je vrienden helemaal niet zou zeggen?