Het mysterie van het wasmachinemannetje

wasmachine

Ik zet ons droogrek op wieltjes naast de wasmachine, doe het deurtje van de wasmachine open en begin de natte was op het rek te hangen.

En ja hoor, ALLE T-shirts komen weer binnenstebuiten de trommel uit. Maar deze keer vouw ik ze zonder irritatie allemaal terug voor ik ze over de drooglijnen hang.

Hoe komt dat zo?

We hadden het er net een paar dagen geleden over gehad. Toevallig dat hij er over begon, want ik ben het al jaren gewend dat zijn T-shirts binnenstebuiten uit de was komen. Ik zeg er nooit wat van en draai ze altijd maar weer braaf om, zodat ze goed de kast in gaan. Je kunt wel op elke slak zout leggen. Choose your battles, zeg ik altijd maar en ik besluit om geen battle te maken van binnenstebuiten T-shirts.

Ik vouw overigens niet altijd de was op hoor, dat doet hij ook vaak. Zo ook van de week. Hij staat zijn shirts op te vouwen en zegt: “Weet je wat ik nou zo irritant vind? Dat al die shirts elke keer binnenstebuiten zitten. Dat kost echt veel tijd om ze allemaal weer goed te moeten doen.”

Ik zeg: “Hé? Maar doe jij dat niet zelf dan? Je shirt binnenstebuiten in de was gooien?”

“Nee, juist niet. Ik let er juist altijd op dat ik ze goed doe als ze in de was gaan. Zodat we hier geen last van hebben. Ik denk dat er gewoon een mannetje in de wasmachine zit die elke keer heel snel al die T-shirts binnenstebuiten zit te draaien.”

Na 20 jaar samen met deze man, kom ik er pas nu achter dat hij zijn shirts niet binnenstebuiten in de was gooit. Mindblowing…

En ik dacht het, maar hij zei het: “Wat als we nou expres de T-shirts binnenstebuiten draaien vóórdat ze de wasmachine in gaan? Zouden ze er dan wel goed uit komen?”

Ik zeg: “Nee, ik denk het niet. Dan denkt dat mannetje vast: O, ze zitten al binnenstebuiten, ik hoef niks te doen.”

Dus, terwijl ik zijn shirts aan de waslijn hang en elk shirt buitenstebinnen draai, merk ik dat de irritatie hierover weg is en ik zelfs een beetje moet lachen omdat ik voor me zie hoe dat mannetje met een rotgang al het wasgoed binnenstebuiten zit te draaien.

Ergens had ik het kunnen weten. Dit is hetzelfde mannetje dat ook altijd onze sokken uit elkaar haalt, waardoor we een hele la met enkele sokken hadden. Hierbij zijn we hem al te slim af geweest door sokkenclips te gaan gebruiken, haha.

Nu nog een creatieve oplossing bedenken voor de T-shirts.

Heb jij ook zo’n mannetje in je wasmachine en heb jij de gouden tip?