Reageer je erg emotioneel op je partner?

ruzie3

Kan degene waarmee je een relatie hebt jou maken en breken?

Geef je veel te veel van jezelf om de ander gelukkig te maken, waarbij je jezelf steeds opzij zet?

Heb je regelmatig je emoties niet onder controle en vind je het super irritant dat de ander zo veel invloed op je heeft?

Een relatie hebben kan heel fijn zijn, maar wel als het iets toevoegt aan je leven. Als het je stress oplevert, dan moeten we gaan kijken wat er dan zo stressvol is, want dat kan niet de bedoeling zijn, toch?

 

Als je partner je steeds triggert en heftige emoties bij jou oproept, dan zegt dit vooral veel over jou. Niet iedereen voelt zich bij dezelfde soort opmerkingen of acties aangevallen, dus het is interessant om te leren wat jij moeilijk vindt hieraan.

Waarschijnlijk roept je partner gevoelens bij je op die diep van binnen pijn doen. Gevoelens van het niet waard zijn, niet goed genoeg zijn, niet belangrijk genoeg zijn, etc. Als je terug zou denken aan vroeger herken je deze gevoelens vast van eerdere situaties ook.

Misschien voelde je je op school ook niet goed genoeg. Of gaven je ouders je het gevoel dat jouw mening niet belangrijk was en hiermee kwam indirect de boodschap: ‘jij bent niet belangrijk’.

 

Veel mensen onderschatten hoeveel impact dit heeft op hoe je je ontwikkelt als volwassene en hoe je functioneert in relaties. Het bepaalt of je helder kunt communiceren, je gevoel goed kunt uitleggen, emoties kunt voelen en benoemen, je partner kunt accepteren, je veilig kunt voelen, je gewenst en geliefd kunt voelen en nog veel meer.

Het is dus heel belangrijk dat je jezelf kent en dat je snapt waarom je doet wat je doet. Dat je snapt welke overtuigingen jij, bewust of onbewust, bent gaan geloven over jezelf en de wereld om je heen.

Het is tijd om overtuigingen die jou niet meer dienen los te laten en helpende overtuigingen ervoor in de plaats te zetten.

Het is tijd om jezelf te gaan zien. Écht zien.

 

Wie ben je in de kern?

Wie ben je altijd al geweest?

En hoe kun je deze echte versie van jou laten stralen en laten zien aan anderen?

 

Dit doen we in het programma: ‘De relatie met jezelf, de basis’.